Sliping av gulv

Kristian Bleka Parkettsliperi

www.blekaparkett.no

Tlf: 22 92 45 40

Mobil: 901 76 402

Sliping av gulv

 

I prinsippet er ingen jobb for liten og ingen for stor.

 

 

Vi har kompetanse innen sliping av alle typer tregulv og kork. Vi har en omfattende maskinpark som er moderne, støvsugende, effektiv og gir minimal påvirkning av det omkringliggende miljø. Vi kan også utføre sliping på arealer hvor kravet til støvoppsug er større enn vanlig takket være vårt No Dust system som kjører all utluft gjennom et Hepafilter. Utblåsningsluften tilferdtiller ved bruk av dette utstyret de samme krav som settes til luftkvalitet i operasjonsstuer på sykehus.

 

 

 

 

I praksis er det ingen grenser for hva som kan slipes. Vi gjør småoppdrag for private og store jobber for bedrifter og offentlige instanser. Alle typer treverk, alle typer etterbehandling, vi har i utgangspunktet ingen grenser.

 

 

 

 

 

 

 

Det er mange års forskjell på Gustave Caillebottes gulvhøvlere fra 1875 og våre moderne støvsugende maskiner, men håndverket lever videre.

Farging av gulv

 

Det finnes en rekke måter å innfarge et gulv på. Man kan bruke pigmenterte oljer, beis eller rett og slett tilsette farge i lakken. Det er noen ting man bør huske på før man innfarger gulvet:

 

  • Setter du en mørk farge på gulvet vil rommet virke mindre, tilsvarende til hvite gulv vanligvis få rommet til å virke større.
  • Alle fargetoner forsterkes når det påføres hele gulvet. Det er vanskelig å velge korrekt farge ut fra en liten prøve.
  • Typen treverk påvirker slutteresultatet. Et tørt grangulv trekker mye mer farge enn et fett furugulv eller et hardt eik-/askegulv.
  • En fargeprøve på treverk er i bestefall kun veiledende. Treverkets opprinnelige farge spiller karftig inne på slutteresultatet. Også innen samme typen treverk finnes ulike fargevarianter.

 

Den eneste måten å få en 100% korrekt fargeprøve er å sette denne på gulvet.

 

 

Kristian Bleka Parkettsliiperi

Smestadveien 5, 0376 Oslo

Tlf: 22 92 45 40 - Mobil: 901 76 402 - E-post: post@blekaparkett.no